На Одещині Голова Держприкордонслужби відкрив новий відділ прикордонної служби

Ukrainian Military Pages

Вчора, 18 листопада, на українсько-молдовському кордоні у селі Малоярославець Тарутинського району Одеської області було відкрито новий відділ прикордонної служби.

Новий відділ «Малоярославець» Білгород-Дністровського загону, персонал якого віднині захищатиме південні рубежі України, відкрито з метою ущільнення охорони державного кордону. Відділ відповідає сучасним вимогам, а його інфраструктура та технічне забезпечення дозволяє якісно виконувати завдання з охорони державного кордону. Всього у підрозділі будуть проходити службу близько 80 прикордонників.

Персонал підрозділу охоронятиме сухопутну ділянку державного кордону України з Республікою Молдова протяжністю близько 26 км. На цій ділянці також знаходиться міжнародний автомобільний пункт пропуску «Малоярославець».

Ukrainian Military Pages

«Це – ще один крок на шляху до вдосконалення та посилення системи охорони державного кордону. Тільки на ділянці Білгород-Дністровського загону триває розбудова і реконструкція ще 6 таких лінійних підрозділів.

У зоні відповідальності відділу «Малоярославець» десятки кілометрів кордону із Молдовою та автомобільний пункт пропуску. Відтепер персонал відділу виконуватиме свої обов’язки у більш комфортних умовах, а тому сподіваюся, що і з вищим ступенем самовіддачі.

Сьогодні в оновленому відділі облаштовано сучасний центр управління службою, учбові класи, місця для відпочинку персоналу та організації служби. Підрозділ укомплектований необхідною автомобільною та спеціальною технікою для якісної організації служби. Велику роль у розбудові даного підрозділу відіграла допомога місцевих органів виконавчої влади – яскравий приклад патріотизму та державницької позиції.

В перспективі оновлені підрозділи відкриються і на інших ділянках українсько-молдовського кордону. Шлях на побудову сучасного прикордонного відомства, яке б максимально ефективно виконувало свої обов’язки та відповідало суспільним запитам – незворотній», - сказав на церемонії відкриття Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби України dpsu.gov.ua