Уряд затвердив Єдиний список товарів подвійного використання, що сприятиме українському експорту

Ukrainian Military Pages

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.01.2018 № 1 "Про внесення змін до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання" прийнято Єдиний список товарів подвійного використання.

Рішення прийняте з метою впровадження в національне законодавство Єдиного списку товарів подвійного використання, створеного на підставі Єдиного списку товарів подвійного використання Європейського Союзу (додаток 1 до Регламенту Ради ЄС № 428/2009 від 05.05.2009) та подальшого узгодження процедур і правил державного експортного контролю України з відповідними нормами і стандартами ЄС.

Це дозволить покращити позиції України на світовому ринку та усунути бар’єри для українського експорту товарів подвійного використання на внутрішній ринок ЄС за рахунок єдиного нормативного поля у сфері експортного контролю.

Єдиний список товарів подвійного використання прийнятий на заміну діючим на сьогодні п’яти Спискам товарів подвійного використання.

Введення в дію прийнятого Єдиного списку товарів подвійного використання відбудеться через 90 днів з дня офіційного опублікування постанови КМУ від 11.01.2018 № 1.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
www.dsecu.gov.ua