Державну спеціальну службу транспорту переводять на бригадно - батальйонну структуру

Ukrainian Military Pages

14 січня набрав чинності закон України, щодо перепідпорядкування Державної спеціальної служби транспорту України (ДССТУ) Міністерству оборони України.

Відтепер, Держспецтрансслужба - це спеціалізоване військове формування, що входить до системи Міністерства оборони України, призначене для забезпечення стійкого функціонування транспорту в мирний час та в особливий період.

Відповідно до змін внесених до Закону України «Про Державну спеціальну службу транспорту», структура військового формування зазнає змін - існуючі об'єднані та окремі загони будуть переформовані у бригади, полки та окремі батальйони.

Нагадаємо, що ДССТУ була створена у 2004 році на базі Залізничних військ ЗС України та підпорядкована Міністерству транспорту та зв'язку. Також піднімалося питання відмови від військової служби в ДССТ, та переатестації особового складу на спеціальні звання, але це так і не було реалізовано. В 2014 році в структурі Міністерства інфраструктури було утворено Державну службу України з безпеки на транспорті, якій було підпорядковано Державну спеціальну службу транспорту.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram