Шасі для ОТРК «Грім» розробив та виготовив Харківський завод транспортного устаткування

Ukrainian Military Pages

Розробкою та виготовленням самохідного шасі для ОТРК «Грім» займається ПрАТ «Харківський завод транспортного устаткування» за участю ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О. О. Морозова».

Про це повідомляє інформаційний портал autoconsulting.com.ua.

Саме тут створили і втілили в ходової зразок перше українське самохідне 5-вісне шасі, яке було з нуля розроблено українськими конструкторами.

Ukrainian Military Pages

В рамках проекту передбачені ще два спеціальних транспорти - це ТМ ТЗМ - транспортно-заряджаюча машина та ТМ ТРМ - транспортна машина для перевезення ракет. Сама ж самохідна пускова установка (ТМ СПУ) укомплектована двома контейнерами для ракет класу «земля-земля».

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Також відзначається, що раніше в Україні не було власних шасі, здатних бути самохідними пусковими установками для такого класу ракетних комплексів. Максимально, що могла запропонувати промисловість - це 4-вісне шасі КрАЗ-7634НЕ (КрАЗ Н27.3ЕХ) з формулою 8х8.

U. M. P.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


довідник озброєння і військової техніки