У Теребовлі відновлено військове містечко для розміщення підрозділів артилерійської бригади

У Теребовлі відновлено військове містечко для розміщення підрозділів артилерійської бригади

Територія військової частини у Теребовлі не використовувалась за призначенням 14 років. У 2004 році 223-й зенітний ракетний Теребовлянський полк, який тут розміщувався, було передислоковано до м. Стрий Львівської області.

У 2016 році було прийнято рішення про відновлення функціонування військового об’єкту на Тернопільщині та переобладнання казарменого фонду для проживання особового складу однієї з артилерійських бригад.

Станом на 1 січня 2018 року використано кошти бюджету Міністерства оборони у сумі близько 12,3 мільйонів гривень. У цьому році передбачено видатки у сумі майже 1,5 мільйонів гривень. За два роки активних робіт від старовинної будівлі оригінальними залишились лише стіни. Усе решта — нове.

Зокрема, на контрольно-пропускному пункті вставлено енергозберігаючі вікна, замінено електропроводку, нанесено нову штукатурку та укладено нову підлогу. А солдатська казарма вже стала гуртожитком, де військовослужбовці будуть розміщуватись не у загальному приміщенні, а житимуть в кубриках по 3-4 чоловіка.

Варто відзначити, що крім ресурсів держави, до розбудови інфраструктури реконструйованого об’єкту долучились й органи місцевого самоврядування та підприємці. Зокрема, за рахунок підприємців-доброчинців було встановлено парканну сітку, протяжністю у понад 800 метрів навколо периметру військового містечка та здійснено електрифікацію об’єкту.

Станом на початок 2018 року виконання будівельних робіт на об’єкті складає 95 відсотків. Про це свідчать відповідні акти виконаних робіт. Зараз будівельники чекають, поки зійде сніг, щоби завершити облаштування прибудинкових територій та під’їзних шляхів до будівель. Остаточне завершення робіт на об’єкті заплановано до кінця березня цього року.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України