Підрозділи Нацгвардії отримали нову техніку

Передача техніки НГУ

22 липня, на території навчального центру НГУ у Нових Петрівцях відбулася передача нових зразків автомобільної і спеціальної техніки підрозділам Національної гвардії України.

На заході були присутні Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчиновим та Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

передача техніки нгу передача технікі нгу

Загалом підрозділи отримали 11 багатоцільових броньованих автомобілів «Козак-2», 1 броньований автомобіль з протимінним захистом КрАЗ «SHREK ONE TC», бронеавтомобіль КрАЗ «Спартан», 2 повноприводних вантажівки МАЗ-6317, а також 7 мобільних пунктів для розміщення та відпочинку особового складу.

Передача технікі НГУ передача технікі нгу

У навчальному центрі, секретареві РНБО України Олександру Турчинову та очільнику МВС Арсену Авакову,презентували нову концепцію організації радіозв’язку в Національній гвардії і засоби його забезпечення.

Новітні прилади, продемонстровані під час заходу, підтримують алгоритм 256-бітного шифрування, має програмоване радіо, можливість організації ретрансляції та підтримку десятків радіомереж.

Але основна конкурентна перевага приладу – наявність захисту проти пригнічення зв’язку, що робить його набагато надійнішим.

передача техніки нгу передача техніки нгу

Також було презентовано безпілотний авіаційний комплекс «Фурія» українського виробництва.

До комплекту безпілотного авіаційного комплексу входить три літальних апарати і наземна станція керування. Призначення комплексу- розвідка цілей і коригування артилерійського вогню.

Функціонал «Фурії» майже ідентичний з апаратами такого типу іноземного виробництва, але наш значно дешевший від зарубіжних аналогів.

бпла фурія
«Сьогодні ми передаємо Національній гвардії новий модифікований безпілотник «Фурія». Новий антенний комплекс, парашутна посадка, тепловізійні модулі цільового навантаження дозволяють апаратові працювати вночі і виявляти як живу силу, так і техніку противника», – зазначив Артем В’юнник, керівник компанії «Атлон Авіа», яка і виготовляє цю техніку.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної гвардії ngu.gov.ua