Американські контрбатарейні радари AN/TPQ-36 прибули в Україну

Американські контрбатарейні радари прибули в Україну Ukrainian Military Pages фото: twitter.com/GeoffPyatt

14 листопада, до львівського аеропорту прилетів літак Boeing C-17 Globemaster III US Air Forcе, який доставив дві контрбатарейні радіолокаційні станції AN/TPQ-36.

AN/TPQ-36 - рухома радіолокаційна станція контрбатарейної боротьби виробництва компаній Northrop Grumman і ThalesRaytheonSystems.

РЛС призначена для виявлення та відстеження пострілів артилерії та ракетних пусків, для забезпечення контрбатарейного вогню. Радари причіпні, буксируються позашляховиками HMMWV ("хамві").

Система також може підтримувати власну артилерію, для більш точного наведення при контрбатарейній боротьбі або просто для коригування вогню. Установка може знаходити місця розташування мінометів, артилерії, РСЗВ і ракетних пускових установок. Можлива робота з 10 видами зброї одночасно. Максимальна дальність - 24 км (ракети) і 18 км (артилерія), сектор азимута - 90°. Одночасно відстежує до 99 цілей.

Загальна вартість AN/TPQ-36, що підлягає передачі у 10 мільйонів доларів.

Надання цих систем доводить загальний розмір безпекової допомоги від США з 2014 року до понад 265 мільйонів доларів.

Американські контрбатарейні радари прибули в Україну Ukrainian Military Pages Американські контрбатарейні радари прибули в Україну Ukrainian Military Pages Американські контрбатарейні радари прибули в Україну Ukrainian Military Pages Американські контрбатарейні радари прибули в Україну Ukrainian Military Pages Американські контрбатарейні радари прибули в Україну Ukrainian Military Pages Американські контрбатарейні радари прибули в Україну Ukrainian Military Pages Американські контрбатарейні радари прибули в Україну Ukrainian Military Pages



Використані джерела:
twitter.com/GeoffPyatt
Посольство Сполучених Штатів Америки