Завершені випробування тактичного безпілотного комплексу БПАК А1-С «Фурія»

БПЛА Фурия фото © Defense Express

На полігоні під Гончарівському завершилися перевірочні випробування нового тактичного безпілотного комплексу БПАК А1-С Фурія®, який створений, серійно виробляється і вдосконалюється київським Науково-виробничим підприємством «Атлон Авіа».

Захід проводився для підтвердження заявлених характеристик комплексів, які найближчим часом будуть передаватися в Збройні Сили України.

На випробуваннях були присутні представники профільного управління Генерального штабу, фахівці Державного науково-випробувального центру Збройних сил України.

Були уточнені як габаритно-вагові, так і перевірені тактико-технічні можливості комплексу. На розгортання, на максимальну дальність, на роботу в нічних умовах. БПАК А1-С Фурія® виконував польоти як вдень, так і вночі - із застосуванням тепловізора.

БПЛА Фурия БПЛА Фурия фото © Defense Express

Випробування перевершили очікування. Так, зокрема, БПЛА виконав завдання з виявлення та контролю об'єкта на видаленні в 50 км (!) Від пункту управління, маючи стійке управління і передаючи якісне зображення на станцію прийому.

Раніше заявлялося, що комплекс забезпечує виконання поставлених завдань розвідки і цілевказання вдень і вночі в радіусі 30-40 км, при тривалості однієї місії більше двох годин. З урахуванням нових рішень, якими укомплектовані модифікації комплексу А-1С Фурія®, для Збройних Сил, ці показники були істотно поліпшені.

Сухопутні війська - а саме Ракетні війська і артилерія - отримають 5 комплексів. У кожному комплексі - система управління, три літальних апарати, чотири змінних камери двох типів. Це денна гіростабілізована камера з хорошими оптичними можливостями (гіростабілізований оптичний модуль дозволяє вести з борту запис відео в FullHD якості, має великий оптичний зум і режим підвищеної контрастності (псевдоночний режим). Також є стабілізована тепловізйна голівка, яка дає можливість якісно виконувати завдання в темний час . доби Оператор може вибрати або тепловізійну або оптичну камеру під завдання (заміна - протягом декількох секунд).

Все це упаковано в 5 герметичних і транспортабельних боксу. Час розгортання БПАК з похідного положення в бойове, що підтвердили випробування, близько 4 хв. Старт - з катапульти. Посадка БПАК А1-С Фурія® - з парашутного.

Це поки єдиний вітчизняний БПЛА, творці якого надійно і ефективно вирішили це завдання, що забезпечує безпечну посадку в нічних умовах.

БПЛА Фурия фото © Defense Express


Defense Express