Миколаївський бронетанковий завод відновив БРДМ-2 для ЗСУ

Миколаївський бронетанковий завод виготовив нову партію БРДМ-2 для ЗС України

ДП «Миколаївський бронетанковий завод» ДК «Укроборонпром», поставив Збройним Силам України нову партію броньованих розвідувальних дозорних машин БРДМ-2.

На капітальний ремонт техніки завод витратив менше двох місяців. Як відзначив генеральний директор концерну Роман Романов, підприємства «Укроборонпрому» вийшли на рекордно швидкі терміни виробництва і ремонту техніки, аби задовольнити потреби армії: «Оновлені «БРДМ-2» підсилять наших військових і нададуть їм додаткові переваги в бою».

БРДМ-2 – це бойова легкоброньована колісна плаваюча двохвісна машина з усіма ведучими колесами. Вона отримала високі динамічні показники, великий запас ходу та підвищену прохідність. Бронетехніка оснащена бензиновим восьмициліндровим V-образним двигуном, який забезпечує швидкість по шосе понад 100 км/год, на плаву – понад 10 км/год. БРДМ-2 здатен без дозаправки подолати відстань понад 750 км.

Машина має баштову кулеметну установку з двома різнокаліберними кулеметами з прицільною дальністю до 2 км та сумарною скорострільністю майже 1500 пост./хв. Таке озброєння не заважає мобільності та маневреності бронетехніки, а також дозволяє ефективно вражати ворожі цілі.

Миколаївський бронетанковий завод нині – одне із головних підприємств «Укроборонпрому», що спеціалізується на виготовленні та модернізації броньованої колісної техніки та постійно нарощує темпи виробництва та ремонтів. Зокрема, на МБТЗ для потреб ЗСУ були створені новітні броньовані машини швидкої допомоги «Святий Миколай».