Міноборони відреагувало на інформацію про "поламані" HMMWV

В Міноборони відреагували на інформацію про поламані HMMWV

Міністерство оборони України поширює заяву Центрального автомобільного управління щодо стану автомобілів HMMWV:

Стосовно інформації про незадовільний технічний стан зазначених автомобілів, яку розповсюдили деякі ЗМІ, повідомляємо:

У липні 2015 року США у рамках матеріальної-технічної допомоги Україні безкоштовно передано 130 автомобілів HUMMER із них 30 броньованих. Ці автомобілі були розподілені між військовими частинами Збройних Сил України.

Під час перевірки технічного стану зазначеної техніки недоліків виявлено не було. Не зважаючи на те, що автомобілі раніше перебували в експлуатації вони мають невеликій пробіг та значний запас ресурсу.

За своїми тактико-технічними характеристиками автомобілі HUMMER вважаються одними з кращих військових автомобілів у світі. Вони дозволяють виконувати поставлені завдання підрозділами Збройних Сил України у сучасних умовах.

Під час експлуатації у підрозділах, зокрема в районі проведення АТО, виникали проблемні питання, зокрема, зі зносом шин.

На даний час Центральним автомобільним управлінням Озброєння Збройних Сил України укладені угоди на закупівлю 158 комплектів автомобільних шин для даних автомобілів, які вже до 15 грудня мають бути поставлені.

Для подальшого технічного обслуговування автомобілів HUMMER, триває робота щодо поставки ремкомплектів та запасних частин у рамках надання матеріально-технічної допомоги від США.

Центральне автомобільне управління Озброєння Збройних Сил України



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України