Кабмін змінив порядок визначення розміру винагороди за участь у бойових діях

винагорода військовослужбовцям за безпосередню участь у воєнних конфліктах чи антитерористичній операції

Уряд постановою від 20 січня 2016 року № 18 змінив порядок встановлення винагороди військовослужбовцям за безпосередню участь у воєнних конфліктах чи антитерористичній операції, інших заходах в умовах особливого періоду.

Документом скасована попередня постанова Кабінету Міністрів від 31 січня 2015 року № 24, яка встановлювала винагороду за участь в антитерористичній операції у розмірі 100% від місячного грошового забезпечення (але не менше 3 тис. гривень).

Відтепер право встановлювати розміри винагороди надане керівниками державних органів, в підпорядкуванні яких знаходяться військові формування, за погодженням з Міністерством фінансів та Міністерством соціальної політики.

Зокрема, згідно інформації поширеною Міністерством оборони України, військовослужбовцям Збройних Сил України, які несуть службу на першій ліній оборони, щомісяця додатково виплачуватимуть винагороду у розмірі трьох мінімальних зарплат (на сьогодні це 4134 грн.). Однакова фіксована сума буде виплачуватись як солдату так і генералу.

U. M. P.