Арсеній Яценюк доручив розглянути питання збільшення грошового забезпечення для прикордонників та інших військових формувань

Ukrainian Military Pages фото: Facebook-сторінка газети Прикордонник України

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення Міністерству фінансів України, Міністерству внутрішніх справ України та іншим профільним відомствам розглянути питання збільшення грошового забезпечення для прикордонників та інших військових формувань, які перебувають в зоні АТО.

Зокрема, військовослужбовців Спеціальної служби транспорту, Управління державної охорони, Служби безпеки України.

Про це Глава Уряду повідомив у «10 хвилинах» у неділю, 31 січня, відповідаючи на запитання дописувачки мережі Facebook.

Він підкреслив, що в Збройних Сил країни стрілець раніше отримував 2341 гривню, зараз – 7000 гривень – це на 4659 більше. Командир взводу раніше отримував 3801 гривню, сьогодні – 9000 гривень. Для командира роти виплати збільшилися з 5096 до 11000 гривень. Для командира батальйону – з 5664 до 13000 гривень. Для командира бригади – з 6501 до 16000 гривень.
«Аналогічна схема і аналогічні обсяги грошового утримання, які отримують українські військовослужбовці, застосовуються для Національної гвардії України», – зазначив Глава Уряду.

Основна ціль підвищення грошового утримання, за словами Арсенія Яценюка, – створення професійної армії, яка повинна відповідати найвищим стандартам НАТО, «яка повинна вміти воювати і мати нову техніку, а військовослужбовець повинен отримувати гідну заробітну платню».
Завдяки підвищенню грошового утримання суттєво збільшилася кількість професійних контрактників: «У середньому до 200 контрактників щодня ми отримуємо до лав Збройних Сил України. Вже зараз кількість контрактної професійної армії в Україні становить близько 140 тисяч громадян».

Аналогічний підхід, підкреслив він, є в Національній гвардії України.


Використані джерела:
Урядовий портал