ДПСУ отримає американську РЛС для контрою Азову

Прикордонники отримають американську станцію для стеження за Азовським узбережжям

Державна прикордонна служба України в лютому отримає американську станцію спостереження, яка буде встановлена на узбережжі Азовського моря.

Про це заявив у четвер на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

«Вже протягом наступних кількох тижнів Держприкордонслужба отримає від американської корпорації «Аерос» першу станцію спостереження, яка буде встановлена на узбережжі Азовського моря»

За його словами, дане обладнання було розроблено з урахуванням особливості ділянки, де воно застосовуватиметься. Станція дозволяє одночасно контролювати повітряний простір, надводну та наземну обстановку, спостерігати до 200 об'єктів і розпізнавати їх на відстані до 70 км.

Меморандум про співпрацю з корпорацією «Аерос» (Worldwide Aeros Corporation), підписаний 16 січня в Києві, у рамках реалізації проекту розгортання інтегрованих систем спостереження на державному кордоні, головою ДПСУ Віктором Назаренком та генеральним директором корпорації Ігорем Пастернаком.

Сторони домовилися співпрацювати над розбудовою систем оптико-електронного спостереження сухопутної ділянки кордону. Зокрема, «Аерос» постачатиме обладнання та виконуватиме роботи в рамках розбудови висвітлення надводної обстановки для раннього виявлення загроз на морській ділянці кордону, модернізації інтегрованих інформаційних і телекомунікаційних систем.

Першу систему спостереження вже відвантажено і вона на шляху до України.

Щодо процедури надання технічної допомоги заступник директора ДП «Спецтехноекспорту» Владислав Бельбас зауважив:

«Важливо, що постачання першої системи відбувається з використанням механізму державних гарантій, це новий інструмент, прийнятий лише в бюджеті 2015 року і реалізовуючи його першою, Держприкордонслужба підтверджує свою сучасність і відповідність вимогам часу».


Використані джерела: Урядовий портал