РНБО розглянула держоборонзамовлення, новий військово-адміністративний поділ та Стратегію кібербезпеки

U. M. P.

РНБО України на засіданні у середу розглянула основні напрями державного оборонного замовлення на 2016 рік і визначила пріоритетом у ДОЗ розробку та виробництво нових зразків військової техніки та зброї, розвиток вітчизняного оборонно-промислового комплексу, забезпечення надійного рівня обороноздатності нашої країни.

РНБО України доручила Уряду забезпечити доопрацювання та затвердження до 5 лютого 2016 року Постанови Кабінету Міністрів України «Про державне оборонне замовлення на 2016 рік» з урахуванням видатків, передбачених бюджетом на поточний рік.

Окрім того, Уряду доручено завершити розробку та затвердити до 29 лютого ц.р. «Державну цільову оборонну програму розвитку озброєння та військової техніки на період до 2020 року» та «Державну програму реформування та розвитку ОПК на період до 2020 року».

Члени РНБО України затвердили новий військово-адміністративний поділ території України, що регламентує розмежування території держави на військові та адміністративні зони в інтересах забезпечення оборони країни. Військово-адміністративний поділ визначає територіальний розподіл відповідальності та повноважень органів військового управління Збройних Сил України у сфері оборони держави на суші, у повітряному та морському просторах.

Крім того, на засіданні прийнято за основу Стратегію кібербезпеки України з урахуванням викликів, що стоять перед нашою державою: агресивних дій Російської Федерації, посилення тенденцій використання кіберпростору розвідувальними та спеціальними військовими структурами, терористами та криміналітетом.

Стратегія кібербезпеки передбачає розбудову національної системи забезпечення захисту кіберпростору, своєчасного виявлення та нейтралізації кіберзагроз, а також запобігання їм з урахуванням практики провідних держав-членів НАТО та ЄС.

Також у Стратегії йдеться про координацію, взаємодію і розподіл повноважень та відповідальності органів сектору безпеки і оборони України в питаннях кібербезпеки, кіберзахисту та протидії кібертероризму і кіберзлочинності.



Використані джерела:
Олександр Турчинов - персональний сайт