Дорожня карта оборонної реформи у сфері військової освіти та підготовки кадрів

Ukrainian Military Pages фото © Дмитро Муравський

Нещодавно створений Комітет реформ Міноборони та Генерального штабу Збройних Сил України працює над підвищенням ефективності та оптимізації діяльності оборонного відомства.

Підкомітет професіоналізації Збройних Сил України та створення військового резерву розробив «План дій, щодо впровадження оборонної реформи у сфері військової освіти та підготовки кадрів у Міністерстві оборони та Збройних Силах України у 2016 — 2020 роках».

Цей документ вважається «Дорожньою картою оборонної реформи у сфері військової освіти та підготовки кадрів».

Реформування системи військової освіти враховує досвід участі військ в антитерористичній операції, підходи, методики і програми підготовки військових фахівців, прийнятих в НАТО.

Планом передбачається:

  • оновити нормативно-правову базу у сфері військової освіти та підготовки кадрів;
  • принципово змінити погляди щодо створення умов для ефективної та якісної підготовки та підвищення кваліфікації військових фахівців;
  • суттєво збільшити практичну складову підготовки слухачів та курсантів льотних, механізованих, артилерійських та танкових спеціальностей, фахівців протиповітряної оборони;
  • впровадити в освітній процес досвід АТО та створити умови для переходу на підготовку військових кадрів за стандартами НАТО.

Планується вдосконалити матеріально-технічну базу вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів новітніми зразками озброєння та військової техніки, сучасними навчально-тренувальними системами і комплексами, тренажерно-імітаційними засобами.