Президент підписав Указ про демобілізацію призваних під час «четвертої хвилі» мобілізації

Указом Президента України від 12 вересня 2018 року №277/2018 внесені зміни до Положення

Президент України Петро Порошенко підписав указ від 25.03.2016 №115/2016 "Про звільнення в запас військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, призваних відповідно до Указу Президента України від 21 липня 2014 року № 607 та під час першої черги часткової мобілізації відповідно до Указу Президента України від 14 січня 2015 року № 15".
«Хочу почати з дуже приємної новини для 45 тис. військовослужбовців, які у непростих умовах боронять нашу державу. Йдеться по військовослужбовців так званої четвертої хвилі мобілізації.

Я підписав Указ про демобілізацію військовослужбовців, призваних на службу Указом від 21 липня 2014 року та Указом від 14 січня 2015 року», - повідомив Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони України.

«Цей Указ про демобілізацію жодним чином не вплине на високий рівень обороноздатності держави, а також на зменшення чисельності угрупування, яке знаходиться на Сході держави та біля кримського перешийку».
Президент також наголосив на успішності кампанії з укладання контрактів з військовослужбовцями, яка ведеться значно більш високими темпами у порівнянні із минулими періодами. Президент підкреслив, що державою забезпечується достойний рівень грошового утримання військовослужбовців, солдат-контрактник отримує грошове забезпечення поза зоною АТО не менше 7 тис. грн., а у зоні АТО – 11 тис. грн.

Глава держави зазначив, що вже з початку цього року укладено близько 14 тис. контрактів з військовослужбовцями на проходження служби в українському війську.



УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №115/2016

Про звільнення в запас військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, призваних відповідно до Указу Президента України від 21 липня 2014 року № 607 та під час першої черги часткової мобілізації відповідно до Указу Президента України від 14 січня 2015 року № 15

Відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 Конституції України, керуючись підпунктом "є" пункту 1 частини восьмої статті 26 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", постановляю:

1. Провести у березні - квітні 2016 року звільнення в запас військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період:

призваних відповідно до Указу Президента України від 21 липня 2014 року № 607 "Про часткову мобілізацію" і не звільнених з військової служби згідно з Указом Президента України від 12 червня 2015 року № 328 "Про звільнення з військової служби військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України від 21 липня 2014 року № 607 "Про часткову мобілізацію";

призваних під час першої черги часткової мобілізації відповідно до Указу Президента України від 14 січня 2015 року № 15 "Про часткову мобілізацію".

2. Кабінету Міністрів України забезпечити фінансування та вжити в межах повноважень інших заходів, пов'язаних зі звільненням у запас військовослужбовців, зазначених у статті 1 цього Указу, у тому числі з їх перевезенням до місць проживання (перебування).

3. Міністерству оборони України, Міністерству внутрішніх справ України, Службі безпеки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Державній спеціальній службі транспорту провести звільнення у визначені терміни військовослужбовців, зазначених у статті 1 цього Указу, перевезення звільнених військовослужбовців до місць проживання (перебування) і забезпечити їх комплектом польової форми одягу за сезоном та харчуванням під час прямування до місць проживання (перебування).

4. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України Петро ПОРОШЕНКО
25 березня 2016 року