Президент зустрівся з виконуючим обов’язки командувача Військово-Морських Сил

Ukrainian Military Pages

Президент України – Верховний головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко провів зустріч з виконуючим обов’язки командувача ВМС ЗС України генерал-лейтенантом Ігорем Воронченком.


«Після консультацій з секретарем Ради національної безпеки і оборони України, Міністром оборони та начальником Генерального штабу ЗСУ, я прийняв рішення погодити вашу кандидатуру. Ми даємо певний час для того, щоб ви могли проявити свої найкращі якості», - сказав Президент.
Глава держави згадав події дворічної давнини, коли генерал Ігор Воронченко проявив мужність та вірність військовій присязі під час незаконної анексії Криму російськими агресорами, та робив усе можливе для збереження військової техніки і виведення особового складу своєї частини на материк.

Президент також наголосив на необхідності приділити особливу увагу тим морякам та членам їх родин, які залишилися вірними українській військовій присязі і вийшли з Криму. При цьому Глава держави підкреслив, що Військово-Морські Сили України для нього, як Верховного Головнокомандувача, «залишаються одним з перших пріоритетів».

Президент особливо відзначив важливість повернення Одесі «статусу морської столиці України» та якомога скорішого облаштування штабу Військово-Морських Сил в цьому місті.

Глава держави поінформував присутніх, що під час його візиту до Румунії обговорювалося питання щодо підтримки ініціативи Румунії по створенню флотилії НАТО в Чорному морі.
«Ми маємо забезпечити, щоб Чорне море залишалося морем миру», - наголосив Петро Порошенко.
В свою чергу, генерал–лейтенант Ігор Воронченко представив своє бачення перших кроків на новій посаді та наголосив на необхідності розбудови ВМС України у повній відповідності до стандартів НАТО.

У зустрічі також взяли участь секретар РНБОУ Олександр Турчинов, Міністр оборони України Степан Полторак, начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.