У Національній академії НГУ тренуються екіпажі БТР-4Е

Ukrainian Military Pages

Найважливішим елементом у підготовці справжнього фахівця, безперечно, є достатня кількість практичних занять. Саме з цією метою у вогневому комплексі Національної академії встановили інтерактивний тир марки «Інгул», комплексний динамічний тренажер екіпажів БТР-4Е, учбовий діючий стеденд бойовий модуль БМ-7 «Парус».

На кафедрі вогневої підготовки курсанти практично навчаються на тренажерах «Стугна-М», «Фагот» та «Ігла».

Саме завдяки потужній навчально-матеріальній базі, в Національній академії постійно проводяться курси для військовослужбовців з підрозділів Нацгвардії, Збройних Сил України та Державної прикордонної служби.

Наразі, для перекваліфікації до стін навчального закладу прибули бійці 92-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України. Всі вони досвідчені військовослужбовці, які неодноразово брали участь в АТО у складі екіпажів БТР-70. Проте, у зв’язку з переозброєнням бригади на новітні БТР-4Е, військовослужбовцям необхідно отримати теоретичні, та, що найважливіше, практичні навички володіння новою технікою.

Ukrainian Military Pages Фото: nangu.edu.ua

В Академії вони вивчають озброєння бойового модуля БМ-7 «Парус» та вчаться керувати БТРом на комплексному динамічному тренажері. Для курсів до академії прибуло 6 екіпажів бронетранспортерів. Навчатимуться вони тиждень.
«Незважаючи на короткий термін курсів, ми прикладаємо максимум зусиль, щоб підготувати бійців якнайкраще. Одразу видно, що навиків роботи з попередніми версіями БТРів їм вистачає, проте зараз необхідно їх перевчити на сучасних зразках. Я впевнений, що сівши в БТР 4Е після курсів в них не виникатиме жодних труднощів з його водінням та експлуатацією його озброєння», - зазначив викладач кафедри озброєння та стрільби майор Дмитро Торяник.
Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
Фото: nangu.edu.ua


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної академії Національної гвардії України