Випробування БТР-4М на воді (відео)

Останнє оновлення: 05.06.16
Ukrainian Military Pages

Вже декілька років до лав Збройних Сил та Національної гвардії України поставляється новітній бронетранспортер БТР-4.

Бронетранспортер має декілька модифікацій із різними силовими установками та додатковим обладнанням, в залежності від завдань які він виконуватиме. БТР-4 – розробка харківського конструкторського бюро ім. Морозова. Робота над вдосконаленням бронемашини не припиняється і по сьогоднішній день. Представники бюро експериментують, встановлюючи нові силові установки, додаткове обладнання, різні типи озброєння.

Так, на Салтівському водосховищі, у Харкові провели випробування однієї з модифікацій - БТР-4М. Версія розроблена в інтересах морської піхоти ВМС Індонезії.


У випробуваннях взяв участь старший викладач кафедри експлуатації та ремонту автомобілів і бойових машин Національної академії Національної гвардії підполковник Віктор Кашпур:
«За результатами випробувань можу сказати, що бронетранспортер впорався з ними на відмінно. Особливість цього БТРу – він дуже легко готується до сплавляння на воді, досить швидкісний та маневренний під час пересування у воді. Ми спробували заїзд у воду під кутом 25 градусів і він з легкістю впорався з цією задачею. Це дуже потужний бронетранспортер і, що найприємніше, українського виробництва!»
Ukrainian Military Pages Фото: nangu.edu.ua


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної академії Національної гвардії України

довідник озброєння і військової техніки