Харківському університету Повітряних Сил присвоєно статус національного

Харківський університет Повітряних Сил

Президент указом від 24.06.2016 № 270/2016 присвоїв Харківському університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба статус національного.

Під час участі в урочистій церемонії вручення дипломів випускникам університету Президент наголосив на вагомих результатах діяльності викладацького колективу закладу та високо оцінив внесок у підготовку фахівців для Повітряних Сил України, подвиги випускників навчального закладу.

"У загальній системі підготовки та виховання майбутнього офіцера вдалося гармонічно поєднати багаторічні традиції університету, сучасні новаторські підходи до навчання офіцерів-льотчиків та потужну навчально-матеріальну базу",- сказав Петро Порошенко під час виступу на церемонії вручення дипломів випускникам учбового закладу.

Харківський університет Повітряних Сил

Президент зазначив, що Харківський університет протягом багатьох років випускав добре підготовлені та освічені кадри, які з честю виконують свій конституційний обов’язок та дотримуються присяги. Глава держави нагадав, що більше 200 військових Повітряних Сил відзначені державними нагородами за особисту мужність та героїзм.

На жаль, 28 випускників університету загинули в зоні АТО. Присутні вшанували пам'ять загиблих.

Глава держави привітав Університет з черговим випуском офіцерів-льотчиків, побажавши нових звершень в справі підготовки військових кадрів для українського війська. Петро Порошенко вручив дипломи з відзнакою та золоті медалі найкращим випускникам.

Президент також вручив бойовий прапор Харківському національному університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.