Прикордонники випробовують автомобілі TURKAR

Прикордонники випробовують автомобілі TURKAR Фото: dpsu.gov.ua

На базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів ДПСУ, що на Черкащині, розпочали випробовування прототипу командно-штабної машини (КШМ) «TURKAR CCVTECH» та автомобіля підвищеної прохідності «TURKAR BUFFALO» турецького виробництва.

Перевірка техніки проходить за участі фахівців автомобільного та бронетанкового забезпечення Адміністрації Державної прикордонної служби. Також до неї долучилися представники Міноборони, Національної гвардії, Національної поліції та представники заводу-виробника.

Метою випробувань прототипу КШМ та автомобіля підвищеної прохідності TURKAR є перевірка експлуатаційних характеристик та отримання інформації щодо зміни кількісних та якісних показників технічного стану і надійності об’єктів в різних (особливих) умовах експлуатації для визначення особливостей його експлуатації за результатами набутого досвіду.


«Згідно із затвердженою програмою, випробування триватиме протягом 30 днів. В цей період будуть відслідковуватись технічні можливості цих автомобілів під час їх експлуатації», – зазначив заступник директора Департаменту – начальника управління озброєння та техніки Департаменту ресурсного забезпечення Адміністрації ДПСУ полковник Сергій Букоємський.

Також він додав, що «під час випробування машини здійснять пробіг по всім видам доріг, також перевірять їх можливості в польових умовах, що максимально наближені до бойових».

За результатами перевірки визначать, чи можуть автомобілі використовуватися для посилення підрозділів Державної прикордонної служби, зокрема й у зоні проведення АТО.

Прикордонники випробовують автомобілі TURKAR Прикордонники випробовують автомобілі TURKAR Прикордонники випробовують автомобілі TURKAR Прикордонники випробовують автомобілі TURKAR Прикордонники випробовують автомобілі TURKAR Прикордонники випробовують автомобілі TURKAR Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники випробовують автомобілі TURKAR Фото: www.turkar4x4.com.tr