Українського військового льотчика визнали кращим під час міжнародного авіапоказу CIAF-2016 в Чехії

Ukrainian Su-27 CIAF-2016

3-4 вересня 2016 року, делегація Повітряних Сил Збройних Сил України взяла участь в найбільшому авіашоу CIAF-2016 в чеському місті Градець-Кралове.

Українського військового льотчика полковника Олександра Оксанченка було визнано кращим за виконання фігур вищого пілотажу на винищувачі Су-27.

Військовим льотчикам Повітряних Сил ЗС України вдалось здивувати європейську публіку. Крайній раз наші повітряні аси брали участь у міжнародному авіашоу два роки тому. 15-хвилинна програма виступу була насичена фігурами вищого пілотажу, виконання яких викликає захоплення у глядачів на авіашоу: «Дзвін», «Вухо», бойові розвороти тощо.

— Ми з моїм дублером та резервним пілотом підготували програму в чотирьох варіантах, в залежності від погодних умов. Протягом 14-15 хвилин в повітрі виконую низку фігур вищого пілотажу. Глядачам найбільше подобаються бойові розвороти, петля зі зльоту, петля Нестерова з поворотом, косі петлі, два «Дзвони», бойовий розворот з поворотом у внутрішній бік («Вухо»), прохід на малій швидкості, перевернутий політ. На завершення виступу я імітую захід на посадку з шасі, наближаюсь до землі, а потім стрімко здіймаюсь в повітря знову та виконую «бочку», — розповів полковник Олександр Оксанченко.

Також наш винищувач Су-27 виступив в парі з чеським Міг-15. Їхній спільний політ викликав шквал аподисментів глядачів шоу. На статичному показі всі охочі змогли зблизька роздивитись ще один винищувач Су-27УБ та військово-транспортний літак Ан-26. Після двох днів яскравих виступів українського льотчика було визнано найкращим серед пілотажників.

Після повернення в Україну полковник Олександр Оксанченко та його команда готуватимуться до дебютного виступу на міжнародному авіашоу на Мальті.

Фото: Олександр Гольц та прес-центр повітряного командування «Центр»

Ukrainian Su-27 CIAF-2016 Ukrainian Su-27 CIAF-2016 Ukrainian Su-27 CIAF-2016 Ukrainian Su-27 CIAF-2016