Cформовано 45 окрему десантно-штурмову бригаду

ВДВ

Попри те, що у країні триває демобілізація військовослужбовців, призваних до лав Збройних Сил України в межах шостої хвилі часткової мобілізації, у Високомобільних десантних військах поповнення – сформовано 45-ту окрему десантно-штурмову бригаду.

Про це повідомляє офіційний веб-сайт видання Міністерства оборони України «Народна армія» з посиланням на прес-службу Командування ВДВ ЗС України.

До складу 45 одшбр увійшли підрозділи, підготовлені на базі інших десантних бригад. Так було створено основу, яку доповнили військовослужбовці, що підписали контракт зі Збройними Силами України впродовж кількох останніх місяців.

Понад 50 офіцерів бригади відзначені державними нагородами, серед них кавалери ордена Богдана Хмельницького. Особовий склад на 100% становлять військовослужбовці-контрактники, сержанти бригади – професіонали, підготовлені досвідченими інструкторами з інших країн. Тренування особового складу проводяться з урахуванням досвіду, набутого завдяки тісному співробітництву з дружніми країнами НАТО і США, використанням новітньої техніки та обладнання.

Матеріально-технічну базу 45-ї бригади становлять виключно нові зразки техніки та озброєння, зокрема БТР-3ДА, АСУВ (автоматичні системи управління військами), нові системи управління вогнем артилерійських підрозділів тощо.

Бригада вже пройшла бойове злагодження на загальновійськовому полігоні Високомобільних десантних військ Збройних Сил України і готова приступити до виконання бойових завдань за призначенням.