Одеська зенітна ракетна бригада після серійного ремонту отримала модернізований ЗРК С-300ПС

С300ПС

Після здійснення ремонту на озброєння 160 зенітної ракетної бригади повітряного командування «Південь» було передано модернізований зенітний ракетний комплекс С-300ПС.

З цієї нагоди до Одеси завітали командувач Повітряних Сил генерал-полковник Сергій Дроздов та заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Бессараб.

— Як відомо, рішенням Президента України у Збройних Силах України поточний рік визначений роком Повітряних Сил. Як висновок, в сенсі підвищення обороноздатності держави для нашого виду військ він характеризується надходженням на наші потреби багатьох важливих зразків озброєння та військової техніки. Яскравим прикладом цьому є й сьогоднішня подія, коли завдяки зусиллям працівників підприємства вітчизняної промисловості ви отримали модернізований комплекс С-300ПС. Його ремонт здійснювався на сучасній ремонтній базі з використанням новітніх інженерних рішень, що в подальшому значно підвищує надійність і ефективність його застосування та дає змогу продовжити термін експлуатації комплексу ще на сім років. Впевнений, що ваш високий бойовий вишкіл, професіоналізм, наполегливість у виконанні поставлених завдань забезпечить належну експлуатацію цієї найпотужнішої військової техніки та недоторканість рубежів нашої держави, — наголосив командувач Повітряних Сил ЗС України.

С300ПС

Цього ж дня на бойове чергування заступив особовий склад зенітного ракетного дивізіону, який вже на новітній відремонтованій техніці виконуватиме відповідальне завдання вищого командування з охорони повітряних просторів півдня України.

Варто зазначити, що серійний ремонт ЗРК С-300ПС на ДП «Укроборонсервіс» тривав впродовж півроку. Окрім безпосереднього проведення ремонтних робіт шляхом заміни важливих вузлів і приладів вітчизняного виробництва працівниками промислового підприємства було здійснено модернізацію комплексу. Це дало можливість в подальшому технічно уникнути залежності від РФ та продовжити ресурс експлуатації цієї техніки.

24 серпня 2016 року комплекс брав участь у військовому параді з нагоди святкування 25-ї річниці Незалежності України в Києві, а до кінця поточного року за рішенням начальника Генерального штабу — Головнокомандувача ЗС України та командувача Повітряних Сил якість його технічного стану має бути перевірена під час проведення бойових пусків зенітно-керованих ракет по повітряних цілях умовного противника.

С300ПС С300ПС



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua