Верховна Рада прийняла законопроект про реструктуризацію боргів ДП «Антонов»

Антонов

20 жовтня Верховна Рада України схвалила законопроект № 5244 щодо умов реструктуризації заборгованості ДП «Антонов» (входить до ДК «Укроборонпром») перед державою за виконання обов'язків за облігаціями, випущеними в 2009 році під державні гарантії державним підприємством «Київський авіаційний завод «Авіант».

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 1.07.2009 №758−р та наказу Мінпромполітики України від 10.07.2009 № 476 ДП «КиАЗ «Авіант» було реорганізовано шляхом приєднання до ДП «Авіаційний науково−технічний комплекс ім. О.К. Антонова» (нині — ДП «Антонов»), до якого перейшли всі зобов’язання ДП «КиАЗ «Авіант» (нині — філія ДП «Антонов» «Серійний завод «Антонов»).

З того часу ДП «Антонов» за власний рахунок погасило зобов’язання ДП КиАЗ «Авіант» щодо сплати заборгованості з заробітної плати, платежів до бюджету та цільових фондів, а також частини заборгованості перед кредиторами.

Внаслідок прийняття законопроекту № 5244, «Антонов» погашатиме заборгованість перед державою (706,03 млн грн) щоквартально рівними частинами протягом 10 років, починаючи з першого кварталу 2017 року. «При цьому сума пені та інших штрафних санкцій, нарахованих внаслідок невиконання таких зобов'язань ДП «Антонов» на реструктуризовану суму заборгованості, списується», — йдеться в документі.

За таке рішення віддали голоси 285 народних депутатів.

Прийняття цього законопроекту сприятиме зняттю обмежень при залученні ДП «Антонов» кредитів комерційних банків, у тому числі для технологічного переоснащення підприємства.

Реалізація програм ДП «Антонов» з розробки та випуску авіаційної техніки та оборонної продукції на 2016−2020 роки дозволить збільшити обсяги надходжень до Державного бюджету України у вигляді податків та зборів протягом 5 років загальною сумою 3625,9 млн грн, збільшити обсяги виробництва, залучити довгострокові інвестиції та сприяти розвитку підприємства.

«ДП «Антонов» висловлює подяку народним депутатам України, які проголосували за прийняття такого важливого законопроекту. Це реальний приклад державної підтримки авіабудівної галузі в Україні. Такі дії надають суттєвого імпульсу для подальшого розвитку сучасних авіаційних програм», — зазначає Президент ДП «Антонов» О.А.Коцюба.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДП «Антонов»