Під час навчань «Рубіж-2016» вперше застосована РЛС 79К6 «Пелікан»

РЛС 79К6 Пелікан

Під час навчань «Рубіж-2016» радіотехнічна бригада ПвК «Південь» вперше застосувала новітню розробку українського оборонпрому РЛС 79К6 «Пелікан»

Завданням радіотехнічного батальйону бригади радіотехнічних військ повітряного командування «Південь» є забезпечення контролю за повітряною обстановкою та надання необхідної інформації зенітно-ракетним військам та на командний пункт ПвК. Для цього мобільні радіолокаційні підрозділи батальйону висуваються на визначені місця бойового застосування.

На навчаннях «Рубіж — 2016» для виконання завдань за призначенням батальйон вперше застосував щойно отриману з завода-виробника новітню розробку вітчизняного оборонпрому — рухому трьохкоординатну радіолокаційну станцію кругового огляду с фазованою антенною решіткою 79К6 «Пелікан».

Вітчизняну техніку тестували в умовах максимальних навантажень. Спочатку екіпаж РЛС здійснив марш на 120 кілометрів на визначену позицію. На полігоні провели заняття з відновлення техніки при її виході з ладу: автомобільної — на марші, а електротехнічної — після застосування зброї. Після цього відпрацювали розгортання та згортання станції у визначений термін та перевірили її можливості з бойового застосування.

— Станція потужна і дуже зручна в роботі. Наші сподівання цілком виправдала, — прокоментував результати «перевірки боєм» начальник РЛС старший лейтенант Олексій Гурмач.

За оцінкою командування бригади, під час навчань обслуга РЛС 79К6 «Пелікан» показала досить високі результати. Сама РЛС продемонструвала надійність та видатні технічні показники. Одразу після навчань станція «заступить» на бойове чергування по захисту повітряного простору над півднем України.

РЛС 79К6 Пелікан РЛС 79К6 Пелікан РЛС 79К6 Пелікан


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua