Особовий склад ЗСУ на сто відсотків забезпечений формою, в тому числі зимовою

Тил ЗСУ

На цьому сьогодні, 27 жовтня, під час брифінгу у прес-центрі Міністерства оборони щодо стану речового забезпечення військовослужбовців наголосив начальник Тилу Збройних Сил України генерал-майор Іван Гаврилюк.

За його словами, військові частини, які виконують завдання в районі проведення АТО, речовим майном забезпечені. Зокрема, берцями, куртками та штанами польовими утепленими, білизною натільною трикотажною (по два комплекти), рукавичками, шкарпетками зимовими (по 2 пари), костюмами вологозахисними, чоботами гумовими, бронежилетами і кевларовими шоломами.

— В той же час частково потребують заміни окремі предмети польового обмундирування, що відслужили встановлені терміни експлуатації. Це куртка польова утеплена — їх потрібно замінити 8 тис. шт. та костюм польовий літній — 15 тис. комплектів. Ця заміна відбудеться протягом листопада, — повідомив Іван Гаврилюк.

— У нас також створено запаси речового майна на передових відділах зберігання для вирішення невідкладних (раптових) потреб по 750 комплектів: шапок-фесок, курток та штанів польових утеплених, костюмів літніх польових, білизни натільної, шкарпеток літніх та зимових, — підкреслив начальник Тилу Збройних Сил України.

Гаврилюк розповів, що вже найближчим часом сплановано отримати від промисловості та передати військовослужбовцям нові предмети речового майна — куртки флісові 40 тис. штук та черевики з високими берцями утеплені 39 тис. пар. Цими предметами будуть забезпечені в першу чергу військовослужбовці, які виконують завдання в районі проведення АТО, а також ті, які готуються їм на заміну.

— Крім того, по військових частинах вже розпочато забезпечення військовослужбовців білизною теплою нового зразка, — зауважив Іван Гаврилюк.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua