ДП «Антонов» завершує збирання літака - демонстратора Ан-132D

Ан-132D зображення: ДП «Антонов»

ДП «Антонов» завершує збирання літака-демонстратора Ан-132D. Побудова цього літака є першим етапом програми створення легкого багатоцільового літака нового покоління Ан-132. Програма реалізується спільно з «KACST» (Центром наукових досліджень і технологій імені короля Абдулазіза), Королівство Саудівська Аравія.

Ан-132 оснащений західними двигунами Pratt & Whitney Canada PW150 з шести-лопатевими композитними гвинтами R408 фірми Dowty Propellers, системи життєзабезпечення (СКП, СПП, САРТ) виробництва компанії Liebherr і найсучасніший комплекс авіоніки американської фірми Honeywell.

Застосування такого бортового радіоелектронного комплексу дозволить обладнати Ан-132 «скляною» кабіною, забезпечить пілотування літака і виконання всіх транспортних задач екіпажем з двох льотчиків.На літаку також встановлюються нова система захисту від обмерзання і допоміжна силова установка західного виробництва.

Літак буде мати крейсерську швидкість до 500 км/год і максимальну висоту крейсерського польоту до 9000 м з максимальним корисним навантаженням до 9,2 тонн.



Використані джерела:
AN-NEWS 5' 2016