ДП «Івченко-Прогрес» наростило виробництво у 1,5 рази та підняло зарплатню на 68%

Івченко-Прогрес фото © ukroboronprom.com.ua

Державне підприємство «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені академіка О.Г.Івченка (ДП «Івченко-Прогрес»), що входить до складу ДК «Укроборонпром», значно наростило економічно-виробничі показники у 2016 році.

Збільшення обсягу виробленої продукції на 48% дозволило підприємству підняти середньомісячну заробітну плату на 68% та збільшити відрахування до бюджетів усіх рівнів – на 35%.

У порівнянні з 9 місяцями 2015 року за 9 місяців 2016 року основні фінансово-економічні показники підприємства збільшилися, а саме: – обсяг виробленої продукції – на 48%; – прибуток від основної діяльності – на 39%; – відрахування до бюджетів усіх рівнів – на 35%; – середньомісячна заробітна плата – на 68%; – фонд заробітної плати – на 66%.

Впродовж 9 місяців 2016 року виплати із заробітної плати, розрахунки з бюджетом та пенсійним фондом були проведені вчасно та в повному обсязі. Державного оборонного замовлення ні в 2015 році, ні в 2016 році від Міністерства оборони України, а також держзамовлень від Державної прикордонної служби, МВС, Міненергетики України, незважаючи на величезний науково-технічний потенціал його працівників, підприємство не отримувало.

Для подальшого динамічного розвитку підприємства необхідно забезпечити державні замовлення на новітні розробки, для виконання котрих ДП «Івченко-Прогрес» має інтелектуальний кадровий потенціал та володіє найновітнішими прогресивними технологіями і обладнанням. На підприємстві впроваджуються заходи з підвищення технічного рівня, модернізації, реконструкція діючого виробництва, проводиться робота зі створення оптимальних умов для високопродуктивної праці, побуту та відпочинку працівників, підвищення культури виробництва та безпеки праці.

Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені академіка О.Г.Івченка – науково-виробнича організація, у якій відсутній цикл виготовлення серійної продукції. ДП «Івченко-Прогрес» здійснює свою діяльність в області розробки нових зразків авіаційної техніки, а так само модернізація існуючих, сертифікації, впровадження у серійне виробництво авіаційних двигунів, газотурбінних приводів до пересувних електростанцій, компресорних газоперекачувальних станцій.

Підприємство здійснює авторське супроводження серійного виробництва та експлуатації авіаційних двигунів. Нагадаємо, що за підсумками 9 місяців роботи чистий дохід від реалізації продукції ДП «Ізюмський приладобудівний завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», сягнув понад 109 млн. грн. У порівнянні з минулим аналогічним періодом цей показник збільшився на 30%.

Нагадаємо, що у серпні, ДП «Івченко-Прогрес» вперше у своїй сучасній історії уклало контракт з китайським замовником на обслуговування авіаційних двигунів.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»