У Бердичеві за участю Президента відкрили 142-й навчально-тренувальний центр Сил спецоперацій

142 нц ССО

Президент Петро Порошенко взяв участь в церемонії відкриття 142-го навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій ЗC України у Бердичеві.

Глава держави вручив начальнику центру Бойовий Прапор 142-го навчально-тренувального центру ССпО та привітав воїнів-спецпризначенців із 25 річницею Збройних Сил України. Президент назвав дуже символічним те, що в цей день відбувається відкриття центру Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

«Що означає бойовий стяг для воїна. Це є символ честі, доблесті і слави. Він зобов’язує кожного військовослужбовця віддано служити українському народові і так само мужньо, вміло і героїчно боронити Українську держави», - сказав Президент.

142 нц ССпО

«Впевнений, що Бойовий Прапор центру стане свідком ваших славних бойових перемог, символом честі, доблесті і слави кожного з вас. А девіз, «За Україну, за її волю» - моральним орієнтиром», - зазначив він.

Глава держави наголосив, що бойовий досвід української армії переконливо засвідчив, що ефективне застосування Збройних Сил можливо лише за умови впровадження сучасної системи підготовки особового складу та наявності потужної матеріальної і навчальної бази.

142 нц ССпО

«Саме такий підхід був визначений для Сил спеціальних операцій, які створюються за стандартами НАТО», - підкреслив Петро Порошенко. Президент також подякував партнерам-країнам Альянсу за суттєву допомогу в розвитку та становленні Сил спеціальних операцій. Завдяки залученню професійних інструкторів зі США, Польщі, Литви, Естонії, Латвії, кваліфіковану підготовку пройшли українські інструктори, які вже тепер беруть активну участь у відборі та підготовці підрозділів ССпО.

За словами Президента, 58 військових центру закінчили кваліфікаційні курси під керівництвом натівських інструкторів. Крім того, до його складу увійшли високопрофесійні бійці, які отримали бойовий досвід в ході проведення АТО, з яких більше 30 були відзначені державними та відомчими нагородами.

Читати також: Відбувся другий випуск 35 інструкторів навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій

142 нц ССО

Президент ознайомився з матеріально-технічною та навчальною базою Центру, оглянув стрілецький тир та зразки зброї – міномети, гранатомети, кулемети, карабіни різного калібру, снайперські комплекси, оптичні прилади, зокрема і прилади нічного бачення та пістолети різних модифікацій.

Президент також ознайомився з побутом військових та спільно із спецпризначенцями відвідав їдальню, де спробував солдатський продуктовий асортимент.

142 нц ССО

Читати також: Піврічний курс підготовки за програмою НАТО для Сил спецоперацій ЗСУ витримує лише кожен п’ятий