У США почалося виробництво першого пістолета з вбудованим глушником для цивільного ринку

Silencerco Maxim 9 фото: zbroya.info

У США почалося виробництво Silencerco Maxim 9 - першого в світі пістолета з вбудованим глушником, розробленого для цивільного ринку.

На збройовій виставці SHOT Show 2017, яка проходить в ці дні в Лас-Вегасі, компанія SilencerCo представила фінальний зразок пістолета Максим 9 і оголосила про початок його серійного виробництва.

На торішньому SHOT Show розробники представляли прототип нової моделі.

Виробник позиціонує Maxim 9 як перший у світі серійний пістолет з інтегрованим глушником, який було створено не на замовлення силових структур. Крім того, це перша зброя з глушником, яка поміщається у кобурі.

Silencerco Maxim 9фото © zbroya.info

Працюючи над цією моделлю, компанія SilencerCo змінила кілька пістолетних платформ: Beretta 92, Smith&Wesson M&P, Glock 17 та інші. Розробники жартома називають Maxim 9 «глушником з інтегрованим пістолетом».

Прототипи Maxim 9 вже неодноразово демонстрували на збройових виставках, однак розробники не вказували точних характеристик зброї, оскільки її розробка все ще тривала.

Silencerco Maxim 9фото © thefirearmblog.com

На SHOT Show 2017 представники SilencerCo заявили, що привезли на виставку фінальний зразок пістолета, який вже запустили в серійне виробництво, і в квітні цього року він надійде у продаж в США. Заявлена ціна у роздріб за Maxim 9 становить $1500.

Довжина Maxim 9 становить 10,75 дюймів (27,3 см), пістолет можна вкоротити до 24 см, знявши з глушника два знімних модуля. У «довгої» версії гучність пострілу від 136 до 138 дБ, а в укороченого пістолета – 139 дБ, але тільки за умови використання дозвукових боєприпасів. Маса зброї – 1,1 кг, патрон – 9×19 мм.

Silencerco Maxim 9фото © thefirearmblog.com



Використані джерела:
zbroya.info