У Нацгвардії створили гірсько-патрульну роту

У Нацгвардії України створили гірсько-патрульну роту

Підрозділ базуватиметься на Івано-Франківщині. Його бійці допомагатимуть прикордонникам та охоронятимуть громадський порядок у гірських селах.

Створили гірсько-патрульну роту у січні. Відтоді підрозділ постійно проходить вишколи. Нині військові готуються до виконання завдань на полігоні. У гірсько-патрульній роті майже сотня військовослужбовців. Бійці підрозділу допомагатимуть прикордонникам патрулювати важкодоступні гірські масиви.

"На службу отримуємо бронежилети четвертого класу захисту, кулезахисні шоломи, балончики поліцейського типу Терен-4М, наручники БР1, палка резинова складна, радіостанція для підтримання зв’язку", - розповідає військовослужбовець гірсько-патрульної роти Нацгвардії Михайло Лаюк.

"Наявність Карпат поруч і важкої місцевості, там, де важко, наприклад, дістатися певних населених пунктів, де є необхідність у забезпеченні порядку. Ні для кого не секрет, що масова вирубка лісів і браконьєрство, які на сьогоднішній день є присутні у цьому регіоні і набуває поширення великого, саме для цього ми і надали допомогу Національній поліції у вирішенні тих питань", - зазначив начальник штабу Західного територіального управління Національної гвардії Олег Сахон.

Вже навесні бійці роти вийдуть на перше чергування у Карпатах.

Читати також: Нацгвардія планує сформувати на Прикарпатті два гірських підрозділи та навчальний центр



Використані джерела:
zbroya.info
5 канал