Відродження військового альпінізму в Україні

Відродження військового альпінізму в Україні фото © Іван Бандрівський

Група військових інструкторів з 13 по 15 лютого 2017 року здійснила зимові сходження на дві найвищі вершини Карпатських гір: Говерлу (2061 метр) та Петрос (2020 метрів).

У цій експедиції приймали участь військовослужбовці 49 окремого навчального розвідувального батальйону 184 навчального центру, Національної академії Сухопутних військ та 199 навчального центру ВДВ ЗС України. Підтримали у ініціативі військових інструктори Львівської обласної федерації альпінізму та скелелазіння України.

Ця експедиція стала одним із етапів курсу підготовки військових інструкторів до отримання ними спортивного розряду "Альпініст України" та нагородження відповідним нагрудним знаком.

Першого дня військові подолали 20-ти кілометровий марш по гірсько-лісистій місцевості, впродовж якого відпрацьовувалися прийоми пересування в складі підрозділу на складному гірському рельєфі.

На другий день група здійснила сходження на вершину гори Петрос. Цього дня на наших воїнів чекало справжнє випробування – відносно спокійна погода в лісовій зоні на підході до гори змінилася на хмарність та шквальний штормовий вітер. А от третього дня Говерла зустріла військових як рідних – чудовою погодою, яскравим сонечком та відносно спокійним вітром.

Зазначимо, що військова служба в гірсько-стрілецьких підрозділах у всіх країнах світу вважається однією із найважчих, але при цьому і найпрестижнішою на рівні зі службою в підрозділах сил спеціальних операцій та інших елітних частинах.

Відродження військового альпінізму в Україні Відродження військового альпінізму в Україні Відродження військового альпінізму в Україні Відродження військового альпінізму в Україні Відродження військового альпінізму в Україні Відродження військового альпінізму в Україні Відродження військового альпінізму в Україні Відродження військового альпінізму в Україніфото © Іван Бандрівський



Використані джерела:
ukranews.com