Оновлений комплекс РЕБ «Анклав» найближчим часом пройде відомчі випробування

комплекс РЕБ «Анклав»

Оновлений комплекс боротьби з безпілотними літальними апаратами «Анклав», виробництва ХК «Укрспецтехніка», найближчим часом пройде відомчі випробування.

Про це під час презентації нових оборонних технологій та розробок подвійного призначення приватних компаній, яка відбулася 1 березня 2017 року на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», повідомив заступник генерального директора ХК «Укрспецтехніка» Михайло Прохоренко.

комплекс РЕБ «Анклав»фото © defence-ua.com

«Оновлений комплекс «Анклав» має в своєму складі вже два окремі блоки: блок придушення сигналів навігації та блок придушення сигналів управління та телеметрії. Найближчим часом комплекс пройде відомчі випробування, і в подальшому застосовуватиметься за призначенням. «Анклав» нещодавно вже був випробуваний на полігоні під Миколаєвом, де демонструвався представниками РЕБ МО України, а також представникам однієї з країн Європи. Він успішно показав свої можливості під час подавлення в реальних умовах навігаційних сигналів та сигналів управління та телеметрії БПЛА» - зазначив Михайло Прохоренко.

Довідково: комплекс «Анклав забезпечує придушення сигналів навігації та каналів управління та телеметрії БПЛА в трьох ключових частотних піддіапазонах в загальному діапазоні від 400 до 2500 МГц. Під час функціонування комплексу, оператор БПЛА втрачає можливість керувати ним і передавати сигнали управління. «Анклав» ефективний при застосуванні для прикриття стаціонарних військових об'єктів.



Використані джерела:
Defense Express