Чергова партія БТР-3ДА для ЗС України проходить приймально-здавальні випробування (відео)

Чергова партія БТР-3ДА для ЗС України

Чергова партія БТР-3ДА, які виготовляються ДП «Київський бронетанковий завод», успішно пройшла один з етапів приймально-здавальних випробувань на військовому полігоні Київської області перед передачею Збройним Cилам України.

Під час цього етапу випробувань перевірялась точність ведення вогню та робота бойового модулю «Штурм-М» у присутності представників Міноборони. Для цього штатна мішень була розстріляна із різних відстаней з 30-мм гармати ЗТМ-1.

Завдяки наведенню озброєння за допомогою сучасного цифрового комплексу, який оснащений лазерним делекоміром, а також стабілізатору гармати, вдається досягти високої точності та кучності вогню на всіх режимах вогню. Від одиночного, до скорострільного режиму, який дозволяє робити за одну хвилину 330 пострілів, тобто за одну секунду з гармати вилітає 5 снарядів.

Окрім того, бойовий модуль «Штурм-М» оснащений 7,62-мм кулеметом та автоматичним гранатометом, а також комплексом керованого озброєння «Бар’єр», який забезпечує бронепробиття не менше 800 мм, не враховуючи динамічний захист, на відстані до 5 км, що дозволяє знищувати будь-яку бронетехніку противника.

Читати також: Виробництво БТР-3 на Київському бронетанковому заводі: фоторепортаж

довідник озброєння і військової техніки