«Укроборонпром» спростовує інформацію деяких ЗМІ про нібито втрату ринку Таїланду

українська бронетехніка у Таїланді фото: aseanmildef.com

Державний концерн «Укроборонпром» вкотре наголошує на необхідності перевірки даних, розповсюдження яких може завдати іміджевих втрат Україні на міжнародній арені.

«Просимо українські ЗМІ не додавати очок ворогові, що веде проти України гібридну, в тому числі й інформаційну, війну. Питання експорту зброї – це репутація держави, наповнення бюджету країни та інвестиції у вітчизняний ОПК», – зауважили в Концерні.

Таїланд здійснив стандартизацію різних видів техніки з метою забезпечення нею різних підрозділів своєї армії, бронетранспортер БТР-4Е, успішно пройшов процес стандартизації. Нині триває переговорний процес щодо закупівлі БТР-4Е Королівською Армією Таїланду (กองทัพบกไทย), відповідне рішення буде прийнято протягом 2017-2018 рр.

Фахівці Концерну наголосили, що Таїланд є стратегічним партнером України та одним із основних іноземних експлуатантів вітчизняної військової техніки. За понад десятирічну співпрацю Королівська Тайська Армія закупила та успішно експлуатує понад 200 одиниць військової техніки українського виробництва – за весь цей час Україна не отримала жодної рекламації про несправність техніки.

Україна готує передачу Таїланду чергової партії ОБТ «Оплот» фото © Moo Pheromone's

Раніше деякі ЗМІ повідомили про те, що Україна втратила Таїланд як основного покупця своїх бронетранспортерів на світовому ринку, оскільки під час оборонної виставки LIMA-2017 армія Таїланду підписала контракт з китайським зовнішньоторговельним об'єднанням Norinco на придбання 34 нових китайських бронетранспортерів ZBL09, які є повними аналогами українських БТРів, раніше поставлялися в Таїланд.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»