Новий повнопривідний автомобіль Богдан 3373 як альтернатива ГАЗ-66 (фото, відео)

Богдан 3373 на Ukrainian Military Pages всі фото: www.autocentre.ua

Корпорація «Богдан» на протязі двох років займається розробкою повнопривідних середньотонажних автомобілів для потреб Збройних Сил України. Пропонуємо до уваги огляд автомобіля Богдан 3373, який компанія пропонує на заміну ГАЗ-66.

Одним з напрямів роботи корпорації «Богдан», в сегменті військових автомобілів, була модернізація автомобілів ГАЗ-66. У варанті «богданівської» модернізації від ГАЗ-66 залишалась ходова частина, двигун та КПП – Hyundai HD.

Другий та більш перспективний напрям – створення власної моделі на базі агрегатів Hyundai HD72. Двигун – 3,9-літровий турбодизель D4DB відповідає екологічним стандартам Євро 2. Потужність – 130 к. с. Максимальний крутний момент – 380 Нм при 1900 об/хв.

Богдан 3373 на Ukrainian Military Pages

В новому автомобілі для потреб армії – мінімальна кількість електронних пристроїв, паливна система з механічним рядним насосом високого тиску. Конструкція повного приводу була розроблена спільно з компанією BS Південна Корея. В механізмі вмикання повного приводу передбачено захист від некоректного перемикання режимів роботи повного приводу (привід на задню вісь, повний привід, повний привід та понижуюча передача), що в свою чергу підвищує надійність автомобіля. Блокувань диференціалів в даному автомобілі нема.

Читати також: «Богдан» пропонує армійський позашляховик на базі Great Wall Wingle 5 для заміни УАЗів

Богдан 3373 на Ukrainian Military Pages Богдан 3373 на Ukrainian Military Pages Богдан 3373 на Ukrainian Military Pages

Нова модель автомобіля на протязі двох років тестувалась в складних дорожніх умовах в Кореї та Індонезії та Ірану. Після успішного завершення тестів на ДП «Автоскладальний завод №2» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан-Моторс» (Черкаси) було виготовлено тестові зразки автомобіля.

На новому автомобілі використовується двигун з КПП та задній міст Hyundai HD 72.

«Вибір базового шасі продиктовано тим, що конструкція автомобіля Hyundai HD якнайкраще підходить для експлуатації в складних дорожніх умовах, не потребує складного технічного обслуговування, та дуже надійне. Показники витрат палива – одні з найкращих у своєму сегменті».

Богдан 3373 на Ukrainian Military Pages Богдан 3373 на Ukrainian Military Pages

Перші зразки цих автомобілів Hyundai HD успішно експлуатуються з 2006 року. Станом на сьогоднішній день близько 100 автомобілів Hyundai HD успішно, без нарікань експлуатуються в Збройних Силах України.

Читати також: Черкаський автозавод «Богдан» передав Збройним Силам перші десять санітарних машин Богдан 2251

Деталі кабіни повнопривідного автомобіля – виробництва JAC. Вантажна платформа – власної конструкції. На підприємстві розроблено різні модифікації повнопривідних автомобілів.

Богдан 3373 на Ukrainian Military Pages

Автомобіль долає підйоми до 40 град., брід без підготовки не менше 0.5м. При цьому максимальна швидкість – до 110 км/год.

Це перша модифікація повнопривідного автомобіля. Наступна модифікація – з одинарними задніми колесами та збільшеним кліренсом: у представленій машині він дорівнює 240 мм. Повна маса становить 7,2 т, корисне навантаження шасі – 4,5 т. В розробці модель повнопривідного автомобіля більшої вантажопідйомності – до 8 т.

Богдан 3373 на Ukrainian Military Pages

Читати також: Мініоборони розпочало державні випробування тактичного броньованого автомобіля «Барс-8»



Використані джерела:
www.autocentre.ua