Чорноморський суднобудівний завод розпочав ремонт морського водолазного судна «Нетішин»

Ukrainian Military Pages - ремонт морського водолазного судна «Нетішин»

Чорноморський суднобудівний завод розпочав доковий ремонт морського водолазного судна U700 «Нетішин» Військово-Морських Сил ЗС України

Контрактна вартість замовлення на проведення ремонтних робіт на «Нетішині» становить майже 6 млн грн. На цю суму заплановано провести доковий ремонт судна, повну заміну обшивки підводної частини зовнішнього корпусу, ремонт гвинто-рульового й водолазного комплексу і донно-бортової арматури, очищення, фарбування, а також інші роботи, які не можна виконати на плаву.

Крім цього, заплановано роботи, пов’язані із заміною застарілих і встановленням додатково нових зразків водолазного озброєння та відповідного обладнання для підвищення живучості й безпеки, надійності експлуатації та використання наявних на борту технічних засобів.

Останній раз судно піднімали з води та ставили на стапель для проведення докового ремонту і фарбування ще 1999 року. Після того, судно, жодного разу не ремонтували нижче ватерлінії, хоча за нормами та стандартами експлуатації це мають робити кожні два роки.

До слова, для потреб екіпажу судна волонтери всеукраїнського центру People’s Project.com зібрали кошти та придбали сучасну радіолокаційну станцію ICOM MR1210RII в комплекті з дисплеєм, сканером закритого типу, з’єднувальним кабелем та монтажним набором. Антена морського радара працює на відстані до 36 кілометрів.

Крім того, радіолокаційна станція має функціональну систему автоматичного відстежування та може виявити понад 100 цілей одночасно. Екіпаж матиме змогу ідентифікувати й отримувати детальну інформацію про кожне з виявлених суден, зокрема про швидкість, курс, напрям, тип і розмір плавзасобу.

Також завдяки небайдужим до долі українських ВМС людям «Нетішин» вже отримав двигун та паливний бак до гумового човна, який використовуватиметься для потреб оперативного загону, бортову морську радіостанцію Icom IC-M506 і медикаменти.

Морське водолазне судно U700 «Нетішин» побудоване у 1973 році (заводський № 111) на Гороховецькому СЗ за проектом 535М, шифр «Краб», як морський водолазний бот «ВМ-230». У 1992 році судно «ВМ-230» увійшло до складу ВМС України, отримавши назву «Надія». 1997 року назву змінено на «Нетішин» та присвоєно бортовий номер U700.

Також, як вже повідомлялось, на Чорноморському суднобудівному заводі, триває ремонт артилерійського катера U170 «Скадовськ» ВМС ЗС України.

Ukrainian Military Pages - ремонт морського водолазного судна «Нетішин»Ukrainian Military Pages - ремонт морського водолазного судна «Нетішин» Підняття судна U700 «Нетішин», за допомогою фінського крана «KONE» вантажопідйомністю до 900 тонн, на колостапельну плиту стапеля «0» для виконання ремонтних робіт. Фото © smart-maritime.com



Використані джерела: Народна армія