Розпочато новий міжнародний проект Ан−132МП

Ukrainian Military Pages - Розпочато новий міжнародний проект Ан−132МП Ан-132, фото © twitter.com/AntonovCompany

10 травня 2017 року, в ході виставки IDEF−2017, Taqnia Aeronautics (Королівство Саудівська Аравія), HAVELSAN (Туреччина) та ДП «Антонов» (Україна) підписали «Меморандум про взаєморозуміння» щодо спільної розробки, оснащення та виробництва морського патрульного варіанту транспортного літака Ан−132.

Цей Меморандум став першим кроком у співробітництві сторін за програмою Ан−132МП.

Церемонія підписання відбулася за участю керівника офіційної делегації України, Секретаря РНБО Олександра Турчинова та Генерального директора ДК «Укроборонпром» Романа Романова.

Ан-132 – це перший літак без російських комплектуючих, який створений ДП «Антонов», що входить до складу ДК «Укроборонпром», та є зразком міжнародної кооперації України та світових гігантів авіабудування.

Нагадаємо, що у квітні 2015 року між компанією Taqnia Aeronautics та ДП «Антонов» була підписана Партнерська угода про розробку і виробництво легкого транспортного літака Ан-132 в Саудівській Аравії. 20 грудня 2016 літак було продемонстровано широкому загалу під час церемонії викатки з цеху, а вже 31 березня 2017 року успішно відбувся перший політ літака-демонстратора Ан-132D.

Ukrainian Military Pages - Розпочато новий міжнародний проект Ан−132МП Літак-демонстратор Ан-132D, фото © www.antonov.com

Читати також: Про спільну програму створення багатоцільового турбогвинтового літака нового покоління Ан-132

Taqnia Aeronautics Company утворена у 2011 році з метою здійснення трансферів технологій, підтримки стійкого зростання ВВП, диверсифікації економіки, а також створення високоякісних робочих місць у Королівстві Саудівська Аравія.

HAVELSAN входить до Фонду турецьких збройних сил (Turkish Armed Forces Foundation) і є провідним розробником програмного забезпечення для систем управління військами, систем управління озброєнням усіх видів військової техніки (наземної, авіаційної, морської), систем розвідки, спостереження та ідентифікації цілей, систем забезпечення військ (логістика, кадровий менеджмент тощо), тренажерів наземної та авіаційної техніки для потреб Збройних Сил Туреччини та іноземних замовників.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДП «Антонов»