Benelli M1014: Дробовик морської піхоти США надійде на цивільний ринок

Ukrainian Military Pages - Benelli M1014

Італійська компанія Benelli оголосила про випуск на цивільний ринок моделі напівавтоматичної рушниці M1014 – адаптованої версії Benelli M4 для американської армії.

У 1999 році M1014 надійшли на озброєння Корпусу морської піхоти США, а пізніше їх закупило командування армії і спецпідрозділи (зокрема SEAL). Після того, як ними озброїлися американські силові структури, Benelli M4 набула популярності серед цивільних стрільців, а також була прийнята на озброєння в деяких країн.

Ukrainian Military Pages - Benelli M1014фото © zbroya.info

Нову лімітовану серію випускатимуть у тій самій комплектації, в якій її отримує Корпус морської піхоти США – в 12-му калібрі з газовідвідним механізмом перезаряджання, прикладом із «щокою» для більш комфортного прицілювання, пістолетною рукояткою, великими прицільними пристосуваннями та планкою Пікатінні на верхній частини ствольної коробки.

Рушниця надійду в продаж у чорному забарвленні з антивідблисковим покриттям. Єдиною відмінністю від армійської моделі стане фіксований приклад – армійська версія оснащена телескопічним. Це пов'язано з законодавчими обмеженнями в США.

Особливістю Benelli M1014 Limited Edition стане американський прапор, який вигравірувано на його ствольній коробці. У компанії Benelli вказують, що це пошана Корпусу морської піхоти США, оскільки використання цієї рушниці морпіхами зробило їй найкращу рекламу.

Ukrainian Military Pages - Benelli M1014

У США продажі Benelli M1014 Limited Edition розпочнуться вже в червні цього року. Рекомендована виробником ціна у роздріб – $2199.



Використані джерела:
zbroya.info

довідник озброєння і військової техніки