В Ізмаїлі розмістять батальйон Національної гвардії



Про це повідомив Міністр внутрішніх справ, під час робочої поїздки на Одещину 10 червня. Введені до Ізмаїла сили Національної гвардії нараховуватимуть близько 400 осіб, які взаємодіятимуть з поліцейськими і забезпечуватимуть громадський порядок.

«Це будуть гарно підготовлені озброєні воєнізовані підрозділи, які, за необхідності, зможуть дати рішучу відсіч», – повідомив Арсен Аваков.

За його словами, введення нового підрозділу НГУ відбувається планово, відповідно до стратегічної лінії, що передбачає нарощування державної присутності у Придунав’ї і Бессарабії до необхідного мінімуму. Міністр нагадав, що посилення присутності поліцейських і гвардійських сил, у сусідньому Болграді, знизило злочинність вдвічі.

«Сьогодні починаємо процес введення додаткового підрозділу Національної гвардії, який буде розміщений тут, в Ізмаїлі, для забезпечення громадського порядку і безпеки жителів цього регіону», – сказав Міністр внутрішніх справ.

Своєю чергою командувач Національної гвардії Юрій Аллеров підкреслив, історія Криму й сходу країни дають підстави бути максимально пильними в Одеській області і вберегти цей регіон.

«Враховуючи складність обстановки, присутність Росії в Придністров’ї, не зовсім зрозуміла політика країн, які межують з нами, ми повинні мати тут силову структуру, яка разом з іншими підрозділами, забезпечить порядок. Загрози, які існують в середині нашої країни, показують, що ми можемо бути тільки сильними, тоді нас будуть поважати», – заявив Юрій Аллеров.

В ході робочого візиту, Арсен Аваков побував у Ізмаїльському прикордонному загоні та Ізмаїльському навчально-тренувальному загоні морської охорони Південного регіонального управління Держприкордонслужби України.

В Ізмаїлі міністр вручив прикордонникам ключі від 9 службових квартир у новому будинку, який було переобладнано з колишнього казарменого приміщення.