Київський бронетанковий завод передав Нацгвардії чергову партію БТР-3ДА (відео випробувань)

Ukrainian Military Pages

ДП «Київський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», провело успішні приймально-здаточні випробування нової партії БТР-3ДА, які були виготовлені у рамках державного оборонного замовлення для Національної гвардії України.

За результатами приймально-здаточних випробувань, у відповідності до рішення спеціальної комісії з представників замовника, партія БТР-3ДА була передана до складу Національної гвардії України.

Випробування були проведені у присутності представників замовника на одному з військових полігонів Київської області. У відповідності до програми, кожна бойова машина пройшла перевірку роботи всіх систем у відповідності до конструкторській та експлуатаційній документації.

БТР-3ДА здійснили марш-кидок по дорогам цивільного призначення та бездоріжжю, долаючи перепони з окопів, колійних мостів, танкових колій та надовбів, після чого здійснили контрольне ураження цілей зі штатного озброєння.

БТР-3ДА оснащений бойовим модулем «Штурм-М», який оснащений 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, що має скорострільність у 330 пострілів за хвилину. Завдяки наведенню озброєння за допомогою сучасного цифрового комплексу з лазерним делекоміром, а також стабілізатору гармати, вдається досягти високої точності та кучності вогню на всіх режимах вогню.

Окрім того, бойовий модуль «Штурм-М» оснащений 7,62-мм кулеметом та автоматичним гранатометом, а також комплексом керованого озброєння «Бар’єр», який забезпечує бронепробиття не менше 800 мм, не враховуючи динамічний захист, на відстані до 5 км. Це дозволяє екіпажу БТР-3ДА знищувати будь-яку бронетехніку противника.

Нагадаємо, що у березні заводом була також передана партія БТР-3ДА для Збройних Сил України.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»