Збройні Сили отримали нові медичні евакуаційні автомобілі, мобільні операційну та рентген-кабінет

Ukrainian Military Pages

Вчора, 14 червня, напередодні Дня медичного працівника, у районі проведення АТО, Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко вручив військовим медикам сертифікати на евакуаційну техніку підвищеної прохідності.

Військові медики отримали більше 20 нових машин, які розроблені за технічними умовами Міністерства оборони з урахуванням бойового досвіду і тих вимог, яким вони мають відповідати.

Ukrainian Military Pages

Зокрема, було представлено новітній мобільний рентген-кабінет та новітню мобільну операційну, оснащену за останнім словом техніки.

Ukrainian Military Pages

«Коли не буде можливості евакуювати, операції на кращому обладнанні будуть проводитися безпосередньо в місці розташування мобільної операційної», - сказав Петро Порошенко.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Президент зауважив, ця мобільна операційна вирушає у Авдіївку і буде надавати допомогу українським воїнам, які захищають Україну і додав, що не лише захисники нашої держави матимуть змогу лікуватися, до військових лікарів за допомогою зможе звертатися і цивільне населення.

Читати також: Рентгенівський та хірургічний кабінети на базі КрАЗ, санітарний автомобіль Богдан 2251 на шасі Great Wall Wingle 5 допущені до експлуатації в ЗСУ

Глава держави також повідомив, що за його дорученням державне оборонне замовлення лише цього року передбачає закупівлю більше ста одиниць медичної повнопривідної санітарної військової техніки.

«І це - до наявних зараз, вже трьохсот одиниць», - зауважив він. Крім того, наголосив Президент, розроблені повноцінні пересувні військові шпиталі, які замінять старі, що працювали на базі автомобілів ГАЗ-66.

За його словами, задля надання своєчасної та швидкої медичної допомоги пораненим воїнам скорочена відстань транспортування, вертольотні майданчики збудовані безпосередньо в шпиталі, що дає можливість здійснювати евакуацію військовими гелікоптерами, застосовується і евакуаційна автомобільна техніка, залізниця, санітарні літаки АН-26 «Віта» та інші. Також у зоні АТО для надання невідкладної допомоги знаходяться чотири військові мобільні госпіталі, а на базі 12 цивільних лікарень створено групу посиленого висококваліфікованого медичного персоналу.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages