10 окрема гірсько-штурмова бригада подолала водну перешкоду шириною майже 5 км

Ukrainian Military Pages

В районі населеного пункту Ржищів, що на Київщині, завершився черговий етап бригадного тактичного навчання 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ОК «Захід» Сухопутних військ.

Особливістю навчально-бойового завдання стало подолання водної перешкоди на ділянці найбільшої в країні річки Дніпро шириною до п’яти кілометрів. В інтересах військової частини було забезпечено переправні десантні засоби, виділено понтонно-мостову роту одного з центрів оперативного забезпечення.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Впродовж обмеженого часу воїни-понтонери обладнали два пороми ПММ-2М, вантажопідйомністю по 170 тонн кожний, які човниковим методом здійснили переміщення військовослужбовців та військової техніки на протилежний берег. Також були задіяні плаваючі транспортери ПТС-2, понтонно-мостові автомобілі для транспортування через воду танків та іншої бронетехніки.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Варто зазначити, що частинами оперативного командування «Захід» подолання водної перешкоди такої складності проводиться вперше. У зв’язку з великою шириною річки, серйозною глибиною та чималою течією було прийнято рішення наводити не понтонні мости, а переправляти військові вантажі двома понтонними поромами човниковим методом від берега до берега. Вантажопідйомність кожного понтонного порому по 170 тонн.

На одному з етапів переправи, з метою маскування та виконання подальшого навчально-бойового завдання відпрацьовано практично аерозольне маскування дій підрозділів. Всього через воду було переправлено понад 70 одиниць бронетанкової та автомобільної техніки та сотні військовослужбовців.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Оцінюючи дії підлеглих начальник управління оперативного забезпечення оперативного командування «Захід» полковник Юрій Оніщук задоволений результатом. Він зазначає, що командування та особовий склад 10 окремої гірсько-штурмової бригади в черговий раз довели, що готові до виконання завдань будь-якої складності.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua