У повітрі, на морі, на землі: бригадні тактичні навчання 79-ї та 81-ї бригад ВДВ ЗСУ (фото)

Ukrainian Military Pages

Тривають бригадні тактичні навчання з бойовою стрільбою та десантуванням особового складу 79-ї окремої десантно-штурмової та 81-ї окремої аеромобільної бригад ВДВ ЗС України.

За словами керівника навчань — командувача Високомобільних десантних військ ЗС України генерал-лейтенанта Михайла Забродського, навчання проходять у тісній взаємодії з Військово-Морськими Силами, штурмовою та військово-транспортною авіацією Повітряних Сил, армійською авіацією Сухопутних військ, підрозділами оперативного забезпечення Збройних Сил України.

— Дві бригади ВДВ діють на одному напрямку спільно та злагоджено, відпрацьовуючи найдрібніші деталі, від яких в реальному бою може залежати виконання бойового завдання, а також збереження життя та здоров’я наших хлопців, — повідомив генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Ukrainian Military Pages

Розпочалася практична фаза тактичних навчань на Миколаївщині, де десантні підрозділи з Миколаєва та Донеччини подолали річку Південний Буг за допомогою поромної переправи. Для створення умов наближених до бойових, застосовувалися засоби аерозольного маскування. На переправі була організована комендантська служба, а бойова техніка переправлялася за чітким графіком.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Для відбиття повітряного нападу противника, на переправі несли чергування зенітні ракетні комплекси. На воді патрулювали малі артилерійські катера ВМС України.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

У тил умовного противника з літаків військово-транспортної авіації на парашутних платформах були десантовані автомобілі із зенітними установками. Відразу за ними був висаджений тактичний повітряний десант разом із вантажами з важким піхотним озброєнням та боєприпасами.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Забезпечивши успішні дії основних сил, десантники закріпилися на визначених рубежах і перейшли до оборони.

Після цього воїни комбінованим способом були перекинуті на Одещину. На Болградському полігоні практична фаза розпочалася із нанесення вогневого ураження штурмовою авіацією та бойовими вертольотами Мі-24. Після виведення з ладу засобів ППО противника, для захоплення та взяття під контроль важливих об’єктів висадився тактичний повітряний десант.

Ukrainian Military Pages

Згодом, форсувавши на броньованій техніці водну перешкоду, основні сили частин ВДВ відпрацювали дії в наступальному та оборонному бою.

Ukrainian Military Pages

Завершилася практична фаза завантаженням десантно-штурмового підрозділу на середній десантний корабель ВМС ЗС України. Перехід морем тривав більше двадцяти годин. За цей час військові моряки разом з десантниками взяли участь у практичному занятті по боротьбі за живучість корабля. Були проведені стрільби зі стрілецької зброї та корабельного озброєння.

Ukrainian Military Pages

Розвантажившись, підрозділ прибув на полігон «Олешківські піски». Розпочалася практична фаза із відбиття атаки умовного противника та нанесення авіаційного удару штурмовою авіацією та бойовими вертольотами, після чого десантники відпрацювали рейдові дії в тилу умовного противника.

Наступні практичні етапи бригадних тактичних навчань проходитимуть в інших регіонах України.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages




Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua