«Теплушки» відправлять на запасну колію - «Укрзалізниця» розробила спецвагон для варт

Ukrainian Military Pages

«Теплушки» відправляємо на запасну колію. З історії про перевезення вартових зроблено серйозні висновки», - повідомив голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун.

Для потреб супроводжуючих військові ешелони, за дорученням Президента та Уряду, переобладнали перший службово-технічний рефрижераторний вагон. Усі роботи виконані за власні кошти силами філії «Рефрижераторна вагонна компанія». Плануємо днями продемонструвати цей модернізований вагон офіцерам Збройних Сил України. Якщо отримаємо позитивні відгуки від військових, готові облаштувати ще 8 таких вагонів.

Модернізований вагон облаштований спальним купе, караульним приміщенням, санвузлом та кухнею, що укомплектована меблями, з плитою для приготування гарячих страв та кухонним інвентарем. Усі побутові приміщення опалюються взимку. Система водозабезпечення влаштована аналогічно системі пасажирського вагону та містить все необхідне: душ, умивальник та туалет. Крім того, спецвагон має сейф для зброї, вікна з гратами, освітлення та все необхідне за військовим статутом вартової служби.

Окрім цього, для перевезення особового складу використовуємо ще 102 плацкартних вагони.

Окремо маємо сказати, що актуальним залишається питання осучаснення нормативно-технічної документації з умов перевезень особового складу Міноборони та військової техніки. На часі, розробка нових вагонів для вартових та нормативів, що відповідатимуть сучасності, а в майбутньому – стандартам Європейського Союзу та Північноатлантичного Союзу НАТО. Розраховуємо, що вся документація буде розроблена найближчим часом та українські заводи отримають замовлення на виготовлення таких вагонів.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Нагадаємо, що у лютому 2017 року у мережі You Tube з'явилося відео із т.зв. «теплушкою» для перевезення варти, що супроводжує військові вантажі, однієї з військових частин ЗС України. Відео з нелюдськими умовами, в яких по декілька діб вимушені виконувати свої обов'язки військовослужбовці варти, викликало широкій суспільний резонанс.



довідник озброєння і військової техніки