«Малишевські» танки на показі військової техніки

Малишевськs танки на показі військової техніки фото © Dylan Malyasov

З нагоди 26-ї річниці Незалежності України, з 22 по 27 серпня у Києві відбулася виставка військової техніки «Міць нескорених». На показі були представлені всі типи танків, і більшість з них - бойові машини виробництва ДП «Завод імені В.О. Малишева».

Серед п'яти танків, що демонструвалися, три розроблені Харківським конструкторським бюро з машинобудування імені О.Морозова (ХКБМ) та виготовлені на Заводі імені В.Малишева (ЗіМ): Т-64Б, БМ «Булат» і БМ «Оплот».

Ukrainian Military Pages фото: ukroboronprom.com.ua

Всі «малишевські» танки прибули на показ з рідного міста.

Танк Т-64Б був відправлений з Харківського бронетанкового заводу (ХБТЗ) після ремонту, БМ «Оплот» доставили з Інституту танкових військ Національного технічного університету «ХПІ», де навчають майбутніх офіцерів. БМ «Булат» виїхав після ремонту з території Заводу імені В.Малишева 17 липня. Цей танк - «ветеран» військових дій на сході країни: він прибув на підприємство в числі 64 бойових машин, доставлених до нас для ремонту із зони АТО.

Ukrainian Military Pages фото: ukroboronprom.com.ua

Зусиллями малишевців 50 танків вже повернулися до строю, і на демонстрацію до Києва вирушив 51-й БМ «Булат» відремонтований на заводі.

- Ця машина пройшла всі ремонтні роботи по технічному стану і здана представнику замовника. Крім того, за бажанням Центрального Бронетанкового Управління Міністерства оборони України на танк були додатково встановлені спеціальні сходи для зручності підйому нагору башти, а також встановлені дзеркала заднього виду для підвищеної оглядовості при русі, - розповідає головний інженер Заводу ім. Малишева Олександр Шейко.

Ukrainian Military Pages фото © Dylan Malyasov

Вся військова техніка, призначена для демонстрації в Києві, була пофарбована у спеціальне деформаційне забарвлення стандартизоване для Збройних Сил України. Місія з фарбування БМ «Булата» та інших танків була покладена на Харківський бронетанковий завод.

Після демонстрації в Києві БМ «Оплот» відправили в Інститут танкових військ, а відремонтований на ХБТЗ Т-64 і відновлений малишевцями БМ «Булат» повернулися на службу в українську армію.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages фото © Dylan Malyasov

Використані джерела:
http://www.malyshevplant.com