Міністр оборони підписав наказ, яким збільшено розмір надбавки за виконання бойових завдань

Грошове забезпечення

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак підписав наказ, яким збільшено виплати військовослужбовцям, які проходять службу в районі проведення АТО.

Відповідне завдання було поставлено Президентом України — Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України. Відповідно до наказу, доплата особовому складу, який виконує завдання на першій лінії оборони, збільшена до 10 тисяч гривень на місяць, на другій лінії — до 4,5 тисяч гривень.

Ці виплати військовослужбовці отримуватимуть, починаючи з вересня цього року (за минулий місяць). Раніше вже повідомлялось про підвищення розміру надбавки за виконання бойових завдань з 1 серпня.

Зазначена надбавка встановлюється згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 20.01.2016 № 18, наразі наказом Міністра оборони України від 10.02.2016 № 67 (із змінами), розмір надбавки для військовослужбовців ЗСУ був визначений у 7500 та 3500 гривень відповідно.

Крім того, рішенням Міністра оборони України на 15-20 % підвищено грошове утримання рядового, сержантського та старшинського складу Високомобільних десантних військ і морської піхоти.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua