Порошенко придбав та передав 100 снайперських комплексів для 3-го полку Сил спецоперацій

Ukrainian Military Pages

21 серпня, під час робочої поїздки до Кіровоградської області Президент України відвідав 3-й окремий полк спеціального призначення, який дислокується в Кропивницькому.

З початку російської агресії проти України, Петро Порошенко витратив понад 500 млн гривень власних коштів на допомогу Збройним Силам України, в тому числі декілька десятків мільйонів для 3-го окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій (до 2016 року оперативного командування «Південь» Сухопутних військ).

Серед переданої допомоги автомобілі, бронежилети, спорядження, форма, теплі речі, а також 100 снайперських комплексів, у складі: 82-х 7-62-мм карабінів Z-10 (.308 Winchester) та 18 гвинтівок Savage під набій .338 Lapua Magnum, оптика, далекоміри та десятки тисяч набоїв.

Ukrainian Military Pages

Під час візиту до частини, «Редут», командир полку спецпризначення передав Петру Порошенку символічний подарунок... із гільзами від набоїв випущених з цих гвинтівок, з прізвищами павших побратимів. Кожна гільза це підтверджене ураження ворога, помста і пам'ять...

Ukrainian Military Pages


довідник озброєння і військової техніки