На перші навчання новосформованої бригади резерву залучили понад 3 тисячі резервістів (відео)

Ukrainian Military Pages

Понад три тисячі резервістів другої черги взяли участь в бригадних тактичних навчаннях та завершили бойове злагодження на Рівненському полігоні. Під час маневрів задіяли літаки та вертольоти, артилерію, танки, БМП та піхоту зі стрілецькою зброєю.

Це перші навчання новосформованої бригади, яка укомплектована резервістами другої черги.

За ходом навчань спостерігали начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко та командувач Сухопутних військ генерал-лейтенант Сергій Попко.

— Зараз проводяться навчання на різних полігонах по злагодженню бригад, із залученням оперативного резерву, для бойових бригад – першої черги і для новостворенної бригади, за діями якої ми спостерігаємо – оперативного резерву другої черги, — зазначив генерал армії України Віктор Муженко.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

— В цьому році ми зробили перший такий експеримент, і, як показує вже спостереження за діями бригади, вдалий експеримент і дійсно бригада, я думаю, по завершенню навчань буде боєздатною і спроможною виконувати ті завдання, які на неї будуть покладатися, – додав він.

Головнокомандувач Збройних Сил України наголосив, що впродовж вересня одночасно на різних полігонах в навчаннях, які відбулись і тривають досі, взяли участь близько десяти тисяч резервістів оперативного резерву першої черги.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

— Це бригади резерву, які формуються в особливий період. І це перший крок, у нас ці бригади вже сформовані, триває їх укомплектування військовослужбовцями, озброєнням і військовою технікою. І для того, щоб отримати досвід у підготовці таких частин, ми вперше проводимо навчання такого рівня, це вперше, але не в останнє, – проінформував командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Сергій Попко.

Відео прес-служби ОК «Захід»